Timpul.md

Actualitate 22 Iunie 2016 | 14:00

Premierul a discutat viitoarele reforme cu Ambasadorul SUA

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, James D. Pettit, în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea agendei de reforme şi măsurile de impulsionare a relaţiilor Republicii Moldova cu partenerii externi.

În cadrul discuției au fost discutate priorităţile echipei guvernamentale în prezent şi obiectivele pentru perioada următoare, menţionând că implementarea Foii de parcurs privind agenda de reforme şi stabilizarea situaţiei financiar-economice sunt aspectele principale în activitatea Cabinetului de miniştri. De asemenea, Prim-ministrul a subliniat buna colaborare cu majoritatea parlamentară în acest proces. „La moment avem implementate 68 % din acţiunile prevăzute şi, până la sfârşitul lunii iulie, aşa cum am stabilit, vor fi realizate toate angajamentele asumate în faţa cetăţenilor şi a partenerilor de dezvoltare", a specificat Premierul.

James D. Pettit, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, a menționat: "În general suntem satisfăcuți cu pașii de reformă, simțim progres și în acest sens vă felicităm. Guvernul lucrează mult, astfel vă încurajăm să menţineţi ritmul de implementare a reformelor".

Oficialii au discutat şi despre pregătirea pentru negocierea unui Acord de ţară cu Fondul Monetar Internaţional, o misiune a căruia urmează să vină la Chişinău la începutul lunii iulie.

TIMPUL.MD
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus