Timpul.md

Politică 11 Martie 2016 | 15:35

Premierul a prezidat prima şedinţă a Consiliului naţional pentru reforma administraţiei publice

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat astăzi prima şedinţă a Consiliului naţional pentru reforma administraţiei publice, instituit prin Hotărîrea Guvernului din 12 octombrie 2015.

În cadrul şedinţei, a fost examinat stadiul actual al Reformei Administraţiei Publice (RAP) în Republica Moldova şi au fost stabilite aspectele de funcționare a Consiliului, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Şeful Executivului a confirmat că această reformă este o prioritate absolută, regăsindu-se atît în Programul de activitate al Guvernului, cît și în Foaia de parcurs asumată faţă de partenerii europeni.

„Modernizarea modului de funcţionare a administraţiei publice este extrem de importantă pentru societate. Principiul de bază pe care trebuie să fie bazată administraţia publică este: sistemul trebuie să servească cetăţeanul”, a declarat Pavel Filip. Prim-ministrul a mai menţionat importanţa asigurării transparenţei şi dezvoltării capacităţilor serviciului public din Republica Moldova de a utiliza metode şi tehnologii noi.

Participanţii la şedinţă, între care au fost mai mulţi reprezentanţi ai instituțiilor internaționale și misiunilor diplomatice, au salutat determinarea Guvernului de a accelera procesul de promovare a RAP şi au exprimat disponibilitatea de a sprijini acest proces.

Astfel, s-a convenit asupra conjugării eforturilor în vederea definitivării proiectului Strategiei de reformă a administraţiei publice pînă la finele lunii aprilie curent.

De asemenea, s-a stabilit că membrii Consiliului se vor întruni periodic, odată cu avansarea procesului de elaborare a Strategiei, pentru a asigura examinarea propunerilor rezumate în procesul consultativ și pentru a asigura promovarea proiectului Strategiei. Ulterior, ședințele vor fi organizate cel puțin o dată la trei luni, avînd ca scop coordonarea și monitorizarea reformei administrației publice.

Sursa: Moldpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus