Timpul.md

Internațional 1 Martie 2011 | 17:05

Presa britanică: India cheltuie banii oferiţi de Anglia pe programe spaţiale

„Ne permitem să dăm bani Indiei?”, se întreabă publicaţia britanică  Yorkshire Evening Post, referindu-se la decizia recentă a guvernului Marii Britanii de a oferi asistenţă indienilor, în schimbul sistării ajutorului financiar pentru 15 ţări, inclusiv pentru Moldova.

Articolul face referire la datoriile tot mai mari pe care Marea Britanie le-a acumulat în ultimul timp, la necesitatea întreţinerii instituţiilor de stat şi la cheltuielile pe gaz, petrol şi produse alimentare. „În asemenea condiţii, guvernul britanic continuă să creadă că este necesar să ofere ajutoare financiare Indiei, ţara cu una din cele mai rapide creşteri ale economiei şi care are un program spaţial propriu”, scrie publicaţia.

„Guvernul vrea să taie ajutoarele pentru ţări cu venit mijlociu precum Serbia, Cambodgia, Moldova sau Vietnam. Dacă tot se pune capăt ajutoarelor în aceste ţări, iar datoria britanicilor este în creştere, de ce guvernanţii se gândesc să dea bani unei ţări, care cheltuieşte ajutoarele britanice pentru programe spaţiale?”, se întreabă aceiaşi sursă.

Citiţi aici un articol recent despre decizia M. Britanii privind stoparea ajutoarelor financiare în RM.

Timpul.md (I.J.)

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus