Timpul.md

Actualitate 17 Iulie 2017 | 12:36

PRESA DIN TIRASPOL / Moartea lentă a Transnistriei

Scăderea bruscă a nivelului de trai în Ucraina și conflictul din această țară au pus Transnistria într-o poziție dificilă.

Teritoriul Ucrainei învecinat de zona Transnistreană continuă să se distrugă. Zona cândva activă pentru locuitorii Transnistriei, în special stația de cale ferată, a devenit practic inaccesibilă. Drumurile arată de parcă ar fi fost bombardate, iar în așa stare se află aproape toate drumurile din apropierea regiunii Transnistrene spre ucraina.

Cetățenii străini care traversează Ucraina prin regiunea Transnistreană și-au făcut impresia că Ucraina intenționat nu repară infrastructura din apropiere. Scopul Ucrainei ar fi să oprească un posibil atac din partea regiunii separatiste. Despre aceste posibile atacuri vorbesc tot mai des oficialii ucraineni.

Un alt element care îngreunează viața Transnistriei sunt tranșeele care se sapă în continuu din partea orașului Odesa. Soldații săpă tranșee și șanțuri antitanc fără oprire. Călătorii ar avea impresia că undeva în apropiere există un război care distruge căile de comunicație. Locurile în care în urmă cu cinci ani, fermierii veneau cu fructe și dulciuri de vânzare acum sunt în ruine.

Criza din Ucraina și problemele financiare din Transnistria au dus la dispariția mai multor produse din magazine. Transnistrenii continuă să plece la muncă în Rusia și Europa. Populația din Transnistria nu vede o perspectivă de dezvoltare, predominând o atmosferă în care toți par concentrați în a părăsi regiunea.

Sursa: dnester.ru 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus