Ultima oră

Preşedintele Obama în Europa

Astfel, pe străzile oraşului irlandez Moneygall este sărbătoare. Localnicii au aşteptat mai bine de trei ani vizita preşedintelui american Barack Obama. Preşedintele Obama are origini irlandeze prin mama lui – Stanley Ann Dunham. Tatăl ei – bunicul preşedintelui – şi străbunicul preşedintelui s-au născut în SUA. La fel şi bunica lui. Tatăl ei, stră-stră-străbunicul lui, Fulmoth Kearney, a fost cel care s-a mutat din Moneygall, Irlanda, în Ohio, în 1850.

Vizita în Irlanda este doar începutul unui turneu de o săptămână al liderului de la Casa Albă. Mâine, preşedintele va ajunge în Marea Britanie unde se va întâlni cu premierul David Cameron şi cu regina Elisabeta a II-a. Măsuri impresionante de securitate vor fi luate înaintea vizitei preşedintelui american. Barack Obama va vedea Londra din limuzina specială cu care se plimbă şi prin Statele Unite.

Potrivit presei internaţionale, nu există centimetru al automobilului care să nu fie blindat. Până şi rezervorul este căptuşit cu un fel de spumă care îl împiedică să explodeze în cazul în care este lovit de gloanţe. Şoferul este şi el special antrenat pentru a face faţă oricărei situaţii.

Liderul de la casa Albă se va muta apoi în Franţa, ca să participe la summit – ul G8 şi îşi va încheia vizita la sfârşitul săptămânii, cu o ultimă oprire în Varşovia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *