Actualitate

Prima sedinta a Consiliului Superior al Procurorilor

Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), care este organul reprezentativ si de autoadministrare a procurorilor, se intruneste, astazi, in prima sa sedinta, la sediul Procuraturii Generale.

Potrivit serviciului de presa al PG, in cadrul sedintei vor fi alesi presedintele si secretarul CSP.
Consiliul este constituit din 12 membri: Procurorul General, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justitiei. 5 membri sunt alesi de procurori prin vot secret, direct si liber exprimat, iar 4 membri ai CSP sunt alesi de parlament din randul profesorilor titulari, cu votul majoritatii deputatilor alesi, la propunerea a cel putin 20 de deputati in Parlament.

Din prima componenta a CSP fac parte: Valeriu Zubco, Dumitru Visternicean, Alexandru Tanase, Igor Serbinov, Iurie Garaba, Gheorghe Leiciu, Mihail Vinogradov, Nicolae Geru, Mihail Chirila, Andrei Negru, Andrei Smochina, Serghei ?urcan.

Mentionam ca la 17 martie 2009 a fost pusa in aplicare noua Lege cu privire la Procuratura, prin care au fost constituite organele de autoadministrare a procurorilor: Consiliul Superior al Procurorilor, Colegiul de calificare si Colegiul disciplinar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *