Timpul.md

14 Ianuarie 2010 | 10:12

Prima sedinta a Consiliului Superior al Procurorilor

Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), care este organul reprezentativ si de autoadministrare a procurorilor, se intruneste, astazi, in prima sa sedinta, la sediul Procuraturii Generale.

Potrivit serviciului de presa al PG, in cadrul sedintei vor fi alesi presedintele si secretarul CSP.
Consiliul este constituit din 12 membri: Procurorul General, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justitiei. 5 membri sunt alesi de procurori prin vot secret, direct si liber exprimat, iar 4 membri ai CSP sunt alesi de parlament din randul profesorilor titulari, cu votul majoritatii deputatilor alesi, la propunerea a cel putin 20 de deputati in Parlament.

Din prima componenta a CSP fac parte: Valeriu Zubco, Dumitru Visternicean, Alexandru Tanase, Igor Serbinov, Iurie Garaba, Gheorghe Leiciu, Mihail Vinogradov, Nicolae Geru, Mihail Chirila, Andrei Negru, Andrei Smochina, Serghei ?urcan.

Mentionam ca la 17 martie 2009 a fost pusa in aplicare noua Lege cu privire la Procuratura, prin care au fost constituite organele de autoadministrare a procurorilor: Consiliul Superior al Procurorilor, Colegiul de calificare si Colegiul disciplinar.

  • Un articol de:
Versiune completă web Înapoi sus