Actualitate

Prima tentativa de alegere a presedintelui R. Moldova a esuat

Comunistii n-au gasit „votul de aur” pentru a alege noul sef al statului. Spicherul Voronin i-a interzis lui Vladimir Filat sa faca declaratii de la tribuna centrala a parlamentului si i-a inchis microfonul Corinei Fusu. In semn de protest, Opozitia a parasit sala pe durata alegerilor. Toti cei 60 de deputati PCRM si-a dat votul pentru Zinaida Greceanai. Ce-a de-a doua tentativa si ultima pentru alegerea presedintelui va avea loc pe 28 mai. In cazul in care nici atunci nu va fi ales seful statului, presedintele in exercitiu va dizolva paramentul si va anunta alegeri anticipate. (Vezi Galeria Foto)

Voronin a fost foarte suparat si morocanos azi. Dupa sedinta parlamentului, el a tunat cu un potop de vorbe la adresa Opozitiei. „Cand nu ai raspundere pentru anumite probleme de dezvoltare a tarii, pentru popor, anume asa te comporti – obraznic. Din pacate, multi dintre ai nostri care se numesc Opozitie, care in acesti ani au fost in opozitie, s-au comportat astfel in toti anii de independenta. Ei niciodata nu au purtat raspundere pentru nimic, ei niciodata nu au facut nimic pentru tara, ei foarte bine au facut si realizat privatizarea, ei foarte bine au facut si realizat programul „Mormant” („Pamant” – n.r.) de improprietarire cu pamant, ei foarte bine au stat cu schemele criminale, cu coruptia, ei au fondat aceasta ghilda de corupti, si sigur ca nu vor sa raspunde de nimic. Lor nu le convine puterea care vrea si poate sa faca ordine, lor asa putere nu le trebuie”, a spus el, in rusa, presei.

Potrivit lui Voronin, PCRM nu va propune alta candidatura, ramanand la varianta Greceanai. La randul sau, Greceanai a spus ca a avut mare asteptari de la Opozitie, „ca va da dovada de ratiune, dar daca nu-i…”. Cei doi au reafirmat ca criza economica avanseaza puternic si ca acum nu e cazul sa ne jucam de-a opozitia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *