Actualitate

Primăria Chişinău cere întreruperea protestelor în perioada sărbătorilor de iarnă

Conform unui comunicat al Primăriei, administraţia publică locală nu-şi doreşte o dispută cu organizatorii protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar dacă legea acordă prioritate autorităţilor publice la desfăşurarea manifestărilor oficiale. Din acest motiv, evenimentele din data de 1 decembrie, inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea iluminatului de sărbătoare, au fost organizate în Scuarul Catedralei.

Totodată, unii agenţi economici solicită autorizarea organizării unui patinoar în centrul oraşului, precum şi instalarea unor elemente de joacă pentru copii, pe perioada sărbătorilor de iarnă. „Sărbătorile de iarnă sunt aşteptate cu mare entuziasm de toată lumea, iar autorităţile publice locale îşi doresc crearea unei atmosfere feerice în Chişinău, pentru a aduce bucurie în sufletele tuturor”, se menţionează în adresarea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Edilul capitalei mai menţionează că Primăria ar putea desfăşura în continuare manifestaţiile de iarnă în zona de lângă Arcul de Triumf, însă consideră că organizarea acţiunilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale ar asigura crearea unei adevărate atmosfere de sărbătoare locuitorilor municipiului.

IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *