Actualitate

Primaria Chisinau este nedreptatita

Mai multe directii din cadrul primariei mun. Chisinau ar putea, in cateva zile, sa fie debransate de la sursa de energie electrica, apa etc. din motiv ca nu si-au achitat facturile pentru lunile ianuarie si februarie.

Acest lucru s-a intamplat deoarece aproape toate conturile administratiei publice locale sunt blocate, desi exista o hotarare irevocabila a instantei de judecata privind deblocarea acestora. Diana Gurschi, sefa Directiei asistenta juridica a primariei, a anuntat, ieri, in timpul sedintei operative, ca municipalitatea va face un demers prin care va solicita deblocarea imediata a conturilor. De asemenea, primaria se va adresa in instanta de judecata si va solicita despagubiri pentru faptul ca, din cauza conturilor blocate, unele subdiviziuni au fost debransate de la energia electrica, iar multi cetateni n-au putut beneficia de mijloacele financiare alocate din fondul de rezerva al mun. Chisinau, chiar daca existau decizii ale CMC in acest sens. Autoritatile locale vor cere sanctionarea persoanelor care se fac vinovate de blocarea conturilor, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Conturile autoritatilor municipale au fost sechestrate pe motivul neexecutarii hotararilor judecatoresti privind asigurarea cu spatiu locativ a angajatilor MAI, procurorilor si judecatorilor, incepand cu anul 1995. Din acelasi motiv, a fost aplicat sechestru si pe un bloc locativ din str. Liviu Deleanu. Diana Gurschi a mentionat ca, in 2003-2006, CMC a alocat Ministerului Afacerilor Interne si Procuraturii Generale loturi de teren pentru constructia blocurilor locative, pentru asigurarea cu spatiu locativ a angajatilor institutiilor respective. Inca in mai, anul trecut, primaria a solicitat acestor doua institutii sa prezinte listele angajatilor care au primit apartamente, dar nu s-a ales cu niciun raspuns.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *