Timpul.md

Actualitate 4 August 2017 | 07:58

Primarul de Sângera: suicid sau crimă?

Duminică, 30 iulie, orăşelul Sângera a fost zguduit de vestea decesului primarului Mihail Lari. Prima ipoteză a poliţiei este suicidul, dar membrii familiei edilului găsit împuşcat în cap pe scările casei nu cred că bărbatul putea să recurgă la un asemenea gest şi spun că sunt mai multe elemente care ridică semne de întrebare. Feciorii primarului susţin că nimeni nu a auzit împuşcătura, iar glonţul care i-a răpit viaţa tatălui lor nu ar fi fost găsit. Totodată, membrii familiei declară că au încredere că organele de drept îi vor identifica pe cei care se fac vinovaţi de acest deces, scrie zdg.md.

Mihail Lari a fost înmormântat ieri, 2 august, în prezenţa a sute de localnici care au venit să-şi ia rămas bun de la primarul lor. Deşi se presupune că edilul s-a sinucis, caz în care înmormântarea ar fi trebuit să aibă loc fără preot, Mihail Lari a fost, totuşi, condus pe ultimul drum de către preotul din localitate, care spune că familia a primit permisiunea Mitropoliei. 

„Se vedea că omul parcă avea ceva pe suflet”

Localnicii din Sângera afirmă că nu înţeleg ce l-ar fi determinat pe primar să comită un act de suicid, din momentul în care avea o familie frumoasă şi multe planuri de viitor pentru localitate. Anton Ursu, consilier local al oraşului Sângera, spune că nu-şi explică cum ar fi ajuns primarul să se sinucidă, dar admite că, în ultimele săptămâni, comportamentul lui Mihai Lari era schimbat. „Nu l-am văzut în ultimele vreo 3 săptămâni, dar anterior, când ne-am întâlnit, mi s-a părut cam schimbat. Nu era cel pe care îl cunoşteam, vesel, nu era cel de altădată. La faţă se vedea că omul parcă avea ceva pe suflet. Asta au observat majoritatea localnicilor. El îşi făcea griji anume pentru problemele localităţii”, spune consilierul.

„Nu cred că a fost suicid”

ZdG a discutat cu soţia şi cu cei doi fii ai fostului primar de Sângera. Aceştia spun că Mihail Lari nu avea niciun motiv să se sinucidă. Ei nu exclud versiunea că tatăl lor ar fi fost împuşcat. „Nu cred că a fost sinucidere. Tatăl meu nu era o persoană şantajabilă. El nu credea niciodată în jocurile meschine ale cuiva şi nu făcea jocul nimănui, niciodată. El a fost o persoană care a lucrat doar în interesul localităţii şi s-a jertfit pentru această localitate. Nu avem palate, nu avem avioane, nu avem vile de lux. Cu toate că cineva a încercat şi încearcă în continuare să arunce mizerii şi toate prostiile, că ar fi luat aia şi ailaltă, toate sunt curate aberaţii”.

Acuzaţii între Lari şi un consilier local

În ultimele luni, Mihaill Lari devenise subiect al mai multor acuzaţii. Unul dintre cei mai aprigi contestatari ai activităţii primarului de Sângera era consilierul local din partea Partidului Nostru, Ion Duca. Acesta l-a acuzat pe primar în mai multe rânduri, invocând diverse încălcări. În mai, curent, Duca l-a acuzat pe Lari că intenţionează să deschidă la Sângera un centru de prelucrare a deşeurilor periculoase. Pe 20 mai, într-un mesaj video postat pe site-ul Primăriei Sângera, Mihail Lari a anunţat că, în urma negocierilor cu Ministerul Mediului, s-a decis că nu va avea loc construcţia acelui centru, acuzând, totodată, că „două persoane duc în eroare în permanenţă” locuitorii oraşului. „Nu credeţi în jocul murdar şi meschin organizat de către aceste două persoane, care au interese personale şi meschine în oraşul Sângera”, spunea Lari în mesajul video.

O lună mai târziu, acelaşi Ion Duca acuza că „primarul şi aliaţii lui” intenţionează să autorizeze deschiderea unei gunoişţi în localitate. Şi de această dată, printr-un mesaj video, primarul a respins acuzaţiile. „Informaţia parvenită pe pagina de facebook a domnului Ion Duca este eronată şi nu corespunde adevărului. Primăria nu are de gând să autorizeze gunoiştea pentru a fi depozitat gunoiul din municipiul Chişinău”, spunea edilul pe 23 iunie.

ziaruldegarda.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus