Eveniment

Primul român numit ”cavaler” de către Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

George Iacobescu, cetăţean român, a primit titlul de Cavaler (Knight Bachelor) pentru aportul său în slujba activităţilor caritabile, comunităţii şi industriei serviciilor financiare, devenind astfel primul român distins de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu un astfel de titlu, care dă dreptul la folosirea apelativului "Sir" înaintea prenumelui", precizează ambasada.

Aceasta nu este singura distincție primită de Iacobescu. Omul de afaceri de origine română a fost decorat în iune 2003 cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar în anul 2007 a fost numit custode al British Museum.
Cine este George Iacobescu

Iacobescu este preşedinte şi director executiv al grupului Canary. Acesta s-a născut în 1945 la Bucureşti şi a emigrat în Canada în 1975. S-a stabilit la New York în 1983, odată cu începerea lucrărilor de construcție a centrului "World Financial Center", devenind şi vicepreşedintele executiv al companiei care s-a ocupat de finalizarea acestui proiect.

"În anul 1987, a fost iniţiat, ca urmare a deciziei premierului Margaret Thatcher, un proiect de reconversie şi reabilitare a fostei zone a docurilor londoneze, proiect denumit "Canary Wharf" şi care a fost încredinţat firmei pentru care lucra George Iacobescu. El s-a mutat la Londra, devenind vicepreşedinte executiv responsabil cu realizarea bugetelor, cu proiectarea şi construirea a jumătate din viitorul centru financiar Canary Wharf’", se mai spune în comunicatul ambasadei.

A devenit membru al Consiliului de Administrație în 1994, iar în 1997 a fost promovat în funcția de preşedinte executiv.

"Canary Wharf este considerat ca fiind cel de-al doilea centru financiar din capitala Marii Britanii, după centrul financiar istoric "City" care s-a dezvoltat de-a lungul a 500 de ani. Ca volum al tranzacțiilor financiare, Canary Wharf a ajuns să deţină o treime din cel derulat în City, depăşind însă volumul de tranzacţii derulate în Frankfurt", conform ambasadei române la Londra.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *