Politică

Pro Moldova se destramă? Ruxanda Glavan îşi suspendă calitatea de membru de partid, după ce alţi trei deputaţi au părăsit formaţiunea lui Andrian Candu

Ca şi ceilalţi trei deputaţi, Ruxanda Glavan la fel nu a oferit detalii mai exacte despre motivele ce au stat la baza acestei decizii.

Totuşi, ea a menţionat că a luat decizia respectivă „pentru a nu permite ca situaţia să ia o întorsătură şi mai anapoda”.

„Îmi suspend calitatea de membru de partid. Pentru a evita orice speculaţii, interpretări şi teorii conspirative, precizez ca nu ader la niciun alt partid, nici măcar “neoficial” – cum le place unora sa zică. Voi face echipa cu toţi cei care sunt anti-Dodon! Îmi voi continua activitatea în calitate de deputat neafiliat, în opoziţie, până la alegerile parlamentare anticipate, care consider că trebuie să aibă loc în primăvară”, a scris Ruxanda Glavan pe Facebook.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că a luat act de decizia deputaţilor Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc şi Eleonora Graur de a părăsi partidul. Candu a dat de înţeles că şi alţi deputaţi ar putea pleca din formaţiune.

Amintim că şase deputaţi ai Partidului Democrat, printre care Sergiu Sîrbu şi Grigore Repesciuc, au anunţat pe 19 februarie 2020 că părăsesc Partidul Democrat, condus de Pavel Filip.

Cei şase deputaţi care au părăsit Partidul Democrat au format grupul parlamentar „Pro-Moldova”. Conducătorul grupului a fost desemnat Andrian Candu, fost preşedinte al Parlamentului. Deputatul Sergiu Sîrbu s-a ales cu funcţia de secretar al grupului.

REACȚIA LUI CANDU

“PRO MOLDOVA este un partid tânăr, de opoziție și al oamenilor liberi. Liberi să vină în echipă, asumându-și riscuri și critici, dar și liberi să se retragă atunci când nu mai sunt PRO MOLDOVA”, aşa a comentat liderul formaţiunii plecările colegilor din partid.

“În procesul de edificare a formațiunii s-ar putea să mai pierdem colegi, însă, cu siguranță, vom lega noi prietenii și membri loiali ideilor pe care le promovăm. Am luat act de decizia colegilor, sperăm că se vor regăsi în noua formulă așa cum și-au dorit. Poziția noastră rămâne cea dintotdeauna – Dodon trebuie să plece”, a mai adăugat Andrian Candu.
 
https://m.adevarul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *