Timpul.md

Actualitate 9 Decembrie 2017 | 15:12

Probleme mari pentru Traian Băsescu: Decizia instanţei în privinţa fuziunii PMP-UNPR

 Vineri, 8 decembrie 2017, Curtea de Apel București a hotărât repunerea pe rol, după un an de zile, a procesului privind fuziunea dintre PMP și UNPR.

Noul complet de judecată, desemnat în urma autorecuzării completului anterior, a admis că în acest moment, conform Registrului Partidelor Politice, UNPR este un partid de sine stătător, este condus de fostul deputat Ion Răducanu, în calitate de președinte, și de fostul ministru Gabriel Oprea, în calitate de președinte fondator, şi este parte în proces.

De asemenea, tot azi, instanța de judecată a luat act de cererea de intervenție a tuturor celor 42 de președinți de organizații județene și 6 președinți ai organizațiilor de sector din București ale UNPR, care cer nulitatea Protocolului de fuziune încheiat între Valeriu Steriu și președintele PMP, Traian Băsescu.

În afară de aceste cereri, au mai formulat același tip de intervenții aproximativ 50 de membri UNPR.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 19 ianuarie 2018.

"Este evident pentru toți cei interesați de soarta UNPR că această fuziune este compromisă, procesul este departe de a fi finalizat, iar cele două partide își desfășoară activitatea politică independent unul de celălalt.

Mai mult decât atât, pe rolul Tribunalului București, cu termen tot în luna ianuarie 2018, este un alt proces în care UNPR cere nulitatea absolută a protocolului de fuziune, protocol încheiat în condiții de nelegalitate fără respectarea Statutului UNPR și a Legii Partidelor Politice", a declarat preşedintele UNPR, Ion Răducanu.

Sursa: Stiripesurse.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus