Actualitate

Program de guvernare in stil autohton: Sa pastram Moldova pe harta lumii

Azi parlamentul nou va aproba guvernul vechi. Legislativul se va intruni in sedinta plenara pentru a vota programul de activitate si componenta noului executiv, care vor fi prezentate de Zinaida Greceanai, desemnata drept candidata la functia de prim-ministru.

Rostul principal al noului guvern este de a pastra pe harta lumii statul Republica Moldova – anume acest deziderat se contine in Programul de activitate al guvernului Greceanai II, care abunda in aprecieri cu privire la evenimentele din 7 aprilie.„Atentatul fortelor distructive asupra statalitatii RM, desi a esuat, poate avea un impact dezastruos asupra dezvoltarii economice si a bunastarii tarii”, se spune in program. Noul-vechiul guvern promite ca va organiza alegeri democratice si nu va mai admite „asemenea atentate la vointa poporului”, dar si investigarea obiectiva, cu participarea structurilor internationale abilitate, a evenimentelor din 6 si 7 aprilie. In acest scop, vor fi reformate cardinal organele de forta ale statului, care „in mare masura n-au fost in stare sa previna distrugerea simbolurilor statalitatii tarii”, si va fi reformat imediat sistemul judiciar al RM.

Drept masuri anticriza, Greceanai propune sa fie eliminate sau suspendate de urgenta reglementarile administrative excesive pentru activitatea economica, sa fie reduse radical termenele de eliberare a autorizatiilor si licentelor, sa fie reduse cu minimum 20% cheltuielile bugetare legate de intretinerea administratiei publice centrale si locale si sa fie mentinut volumul planificat de investitii publice in infrastructura.
 

Dupa „StireaZilei”
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *