Actualitate

Protest la APCE: „Rusia stat terorist” /// VIDEO

 Președintele delegației ruse la APCE, Piotr Tolstoi, își începuse discursul în legătură cu protestele care au avut loc înainte de alegerile locale de la Moscova, care s-au soldat cu arestare și agresarea câtorva sute de manifestanți.

„Sunt bucuros că astăzi Federația Rusă are posibilitatea în acest plen să răspundă la toate acuzațiile care au răsunat în adresaa noastră”, își începuse Tolstoi discursul, când a fost întrerupt de către un activist din sală care a strigat: „Rusia este un stat terorist”, scrie tvrain.ru.

Tolstoi a reacționat și s-a adresat celor prezenți: „ Iată, vedeți ce se întâmplă aici, la voi, în leagănul democrației”.

 

Ulterior, președintele APCE, Lilian Mori Pasquier, i-a cerut activistului să părăsească sala, iar după plecare acestuia, Tolstoi și-a continuat discursul menționând că:

Este o dovadă clară cum, în ultimii ani în Europa, au apărut mai multe clișee despre Federația Rusă și cum „colegii” se sperie unul pe altul despre lipsa de democrație în Federația Rusă”.

Anterior, „Alianța liberalior și democraților pentru Europa” au propus spre dezbatere în plenul APCE în legătură cu protestele violente de la Mosova din vara trecută, ideea fiind susținută de ceilalți membri ai APCE.

Amintim că, Consiliul Europei a restabilit ieri dreptul de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară (APCE), după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei.

Rusia a fost admisă la „masa” APCE cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. Deputații din Ucraina, Georgia, Polonia și statele baltice au votat împotrivă.

La luarea acestei decizii au participat și trei deputați de la Chișinău, doi dintre care au votat în favoarea Rusiei – socialistul Vlad Bătrâncea și liderul PPDA Andrei Năstase. Deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotrivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *