Chișinău

Protestatariii din PMAN ameninţă: La 27 august ar putea avea loc vărsări de sânge

20 de ani de independență, ar putea avea loc vărsări de sânge și un eventual război civil dacă autoritățile vor decide evacuarea lor. În cazul în care polițiștii vor aplica forța, protestatarii spun că au pregătite mai multe ,,surprize”.

Anatol Grabaru, care reprezintă cei 10 protestatari, a declarat pentru ARENA că, la 19 august, a avut loc Adunarea Generală a protestatarilor din PMAN și s-a decis să fie solidari până la urmă. ,,Nu vrem să credem că poliția va fi în stare să ne evacueze, dar dacă se va întâmpla așa, noi suntem gata să luptăm”, a spus Anatol Grabaru.

Protestatarii afirmă că au pregătite ouă și roșii pentru cei care vor încerca să le mute corturile. În cazul în care se va aplica forța, protestatarii spun că au convenit cu 160 de combatanți ai războiului de pe Nistru și din Afganistan ca să îi apere. ,,E destul să le dăm un beep și imediat acești combatanți vor veni aici înarmați și atunci vor avea loc vărsări de sânge și un război civil”, a mai spus Anatol Grabaru.

Potrivit vicepremierului, Mihai Moldovanu, problema protestatarilor din PMAN urmează a fi rezolvată de către Primăria municipiului Chișinău. Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a declarat presei că, cel mai probabil, protestatarii cu corturile lor vor fi evacuați în spatele casei Guvernului. Deocamdată dispoziția de evacuare nu a fost semnată. ,,Chiar dacă va fi dispoziția lui Grozavu sau a altor potlogari, noi nu cedăm acest teritoriu atât timp cât probleme noastre, nu vor fi soluționate legal”, a mai adăugat Anatol Grabaru.

ARENA reamintește că primul care și-a instalat cortul în fața casei Guvernului este fostul voluntar de război, Tudor Pânzaru. El trăiește aici mai bine de un an după ce casa sa din Căușeni ar fi fost demolată. La câțiva metri distanță sunt instalate alte două corturi. Familia de slab văzători Proțiuc afirmă că a avut un apartament în Bălți, însă ar fi fost deposedați ilegal de el. Astfel, familia solicită Guvernului să fie asigurați cu spațiu locativ. Lângă cortul acestei familii, acum două luni și-a instalat cortul familia Galițchi. Aceștia sunt refugiați din Ucraina și Kazahstan și spun că autoritățile refuză să le facă acte de ședere.

Recent, și Anatol Grabaru, fost profesor de limbă rusă, și-a instalat cortul în PMAN. Acesta a decis să protesteze, pentru că ar fi fost eliberat din funcție fără temei.

Sursa: Arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *