Timpul.md

Actualitate 3 August 2020 | 07:32

Proteste în Bulgaria. A fost blocată autostrada spre Grecia

Protestele din Bulgaria au intrat într-o noua fază. După instalarea unor corturi de campanie în fața guvernului și președinției, zeci de oameni au blocat autostrada E-79. Aceasta face legătura între Sofia și Kulata-Promachonas, singurul punct de trecere a frontierei spre Grecia.

Manifestatiile antiguvernamentale s-au extins de la Sofia pe autostrada ce duce spre frontiera cu Grecia. Este un nou mod prin care protestatarii vor vizibilitate internațională, după ce în capitala bulgara unii au instalat corturi blocând traficul. Blocajele pe autostrada E 79 au apărut la 120 de km de Sofia. Pe aici trec turiștii care vor să ajungă în Grecia prin frontiera Kulata Promachonas.

Protestatarii au permis circulația mașinilor din când în când pe un sens , blocându-l pe celălalt, așa că s-au format coloane de mașini. Premierul bulgar și procurorul general sunt acuzați de legături cu oligarhi. Protestatarii spun că vor rămâne în stradă până la rezolvarea revendicărilor.

În Bulgaria au loc proteste antiguvernamentale și anticoruptie de peste 3 săptămâni. Recenta remaniere nu a calmat spiritele. Este conflict deschis între premierul conservator Borisov și președintele Radev, sustinut de socialiști. Luna trecută, birouri ale administrației prezidențiale au fost percheziționate. Parchetul bulgar derulează două anchete ce vizează acuzații de trafic de influență și divulgare de secrete de stat.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus