Actualitate

PSD fuzioneaza cu PDM

Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Moldova, si Iurie Bolboceanu, presedinte al Consiliului National al Partidului Social-Democrat, au semnat in seara de vineri, 4 decembrie, un memorandum in conformitate cu care este initiata procedura de fuzionare a celor doua formatiuni, transmite Info-Prim Neo. Potrivit documentului, fuziunea se va realiza prin absorbtie, ceea ce inseamna ca PSD va fi absorbit, dupa care PDM va prelua integral drepturile si obligatiunile acestuia.

Liderul PDM a declarat, in debutul unei conferinte de presa, ca prin fuzionarea celor doua partide se urmareste consolidarea fortelor de centru-stanga, fortificarea polului social-democrat din Moldova. „Procesul de fuzionare este urmare a unor actiuni pe care le-am desfasurat in trecut, a spus Marian Lupu, iar semnarea Memorandumului nu e altceva decat o redinamizare a acestui proces care trebuie sa aduca la formarea unei echipe unite”. Dumitru Braghis, presedintele Partidului Social-Democdat, a lipsit de la actul de semnare a documentului. Iurie Bolboceanu a declarat ca liderul PSD are o alta pozitie vzavi de perspectivele formatiunii.

„Decizia de fuzionare, a explicat presedintele Consiliului National al PSD, a fost luata in cadrul Biroului politic intrunit joi. Sapte din cei 13 membru ai Biroului au acceptat semnarea prezentului Memorandum”. In zilele urmatoare, cele doua formatiuni urmeaza sa delegheze reprezentanti in cadrul unei comisii in sarcina careia se va afla finalizarea procedurii in cauza, inclusiv prin elaborarea si semnarea unui contract de fuzionare.
 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *