Timpul.md

Actualitate 5 August 2019 | 04:10

Putin i-a fabricat un dosar penal lui Alexei Navalnîi pentru „spălare de bani”

Regimul de la Krmelin a anunţat sâmbătă deschiderea unei anchete pentru ”spălare de bani” împotriva organizaţiei principalului opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, într-un moment în care susţinătorii opoziţiei s-au adunat la Moscova pentru o manifestaţie în favoarea alegerilor libere, relatează AFP.

Potrivit anchetatorilor, persoane având legături cu Fondul de luptă împotriva corupţiei al lui Navalnîi au primit ilegal sume de până la aproape un miliard de ruble (13,8 milioane de euro). Ele ar fi „spălat” apoi aceşti bani cu ajutorul mai multor conturi bancare înainte de a-i transfera în conturile organizaţiei, informează sursa citată.

Alexei Navalnîi ispăşeşte de la 24 iulie o pedeapsă de 30 de zile de închisoare pentru apeluri la manifestaţii. Spitalizat în weekendul trecut pentru o „gravă reacţie alergică” înainte de a fi trimis în celulă, el a sesizat justiţia, acuzând o posibilă „otrăvire”.

Acuzaţiile justiţiei ruse survin în contextul în care sute de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei pentru o nouă manifestaţie care cere să li se permite candidaţilor opoziţiei să participe la alegerile locale de la 8 septembrie, mai arată sursa citată.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus