Actualitate

Putin prins din nou cu minciuna

„Linia directă cu Vladimir Putin” a fost difuzata de trei canale de televiziune de stat și trei posturi de radio, remarca Der Spiegel.

Una dintre întrebările „liniei directe” a fost despre motivul pentru care președintele nu a reacționat la informațiile dezvaluite in cadrul scandalului Panama Papers despre prietenului său Serghei Roldugin. Putin a declarat că violoncelistul a cheltuit toți banii pentru achiziționarea a două viori și doua violoncele scumpe, și apoi s-a aruncat cu critici asupra celora care au fost implicați în analizarea informațiilor din ”colectia” Panama Papers.

Președinte Putin a declarat ca în spatele acestor provocări sunt „angajații agențiilor oficiale americane”, precum Sueddeutsche Zeitung.

„Sueddeutsche Zeitung face parte dintr-un holding media, iar acest holding media este deținut de corporatia americana Goldman Sachs, adica peste tot atarna urechile clientilor acestei comenzi- atarna si nici macar nu rosesc”, – a continuat Putin.

Între timp, Süddeutsche Zeitung a negat orice fel de legatura cu Goldman Sachs. „Și extrasul din registrul companiilor indică faptul că proprietarii Suddeutsche Verlag în proportie de 81,5% sunt Südwestdeutsche Medien Holding GmbH din Stuttgart și SV Friedmann Holding GmbH din München, cu care Goldman Sachs, de asemenea, nu are nicio legatura”, – se spune in articol.

Twitterul imediat a inceput sa vorbeasca că seful Kremlinul dorește să discrediteze publicatia în ochii rușilor, pentru a le distrage atenția de la dezvalurile din Panama Papers. Dar împotriva acestei versiuni este faptul că Süddeutsche Zeitung abia a fost menționat în materialele televiziunilor rusesti dedicate „Panama Papers”. În schimb, televiziune rusești au tocat bine de tot organizatiile ICIJ și OCCRP și relațiile lor cu sponsorii din Statele Unite ale Americii.

„Este posibil insa ca la mijloc sa fie o eroare inspirata de Internet,” – precizeaza Der Spiegel. În versiunea în limba engleză a Wikipedia exista o informație că, în 2008, de achiziționarea Suddeutsche Verlag a fost interesat Dieter von Holtzbrinck din Stuttgart, care era sprijinit de banca de investitii Goldman Sachs. Însă, în cele din urmă, afacerea a fost facuta cu altii.

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *