Timpul.md

Cultură 30 Octombrie 2015 | 18:36

Radio Moldova a împlinit 85 de ani de la fondare

Radio Moldova a inaugurat astăzi o expoziţie de fonograme, cărţi, aparate de radio vechi, CD-uri şi fotografii, la cea de-a 85-a aniversare a instituţiei.

Expoziţia cuprinde peste 150 de exponate.

Veaceslav Gheorghişenco, directorul interimar Radio Moldova a afirmat că aceasta este cea mai veche instituţie publică din ţară.

„Am fost alături de ascultători în vremurile cele mai frumoase şi în cele mai grele. Radio Moldova are un patrimoniu bogat şi promovăm valorile culturii naţionale şi universale. Ţinem foarte mult să fim corecţi şi echidistanţi”, a menţionat Gheorghişenco.

Potrivit sursei citate, Radio Moldova are emisiuni pentru toate gusturile şi pentru toate vîrstele, care sînt transmise pe trei canale: Radio Moldova, care este un post generalist, dar cu accentul pe actualitate, Radio Moldova Muzical, care astăzi împlineşte şapte ani şi Radio Moldova Tineret, ajuns la cea de-a treia aniversare.

Nina Jovmir, şef sector valorificare în cadrul Direcţiei Patrimoniu, a subliniat, la rîndul său, că expoziţia cuprinde momentele de reper ale arhivei sonore radio, de la prima înregistrare din 14 februarie 1949 - cîntecul „Of, leliţo, Mărioară” de Eugeniu Ureche, acompaniat de Orchestra Filarmonicii de Stat dirijată de Vladimir Baronciuc – pînă în prezent.

Arhiva sonoră numără astăzi peste 120 mii de unități: 89 mii de fonograme muzicale și 32 mii de fonograme vorbite.

Sursa: Moldpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus