Social

Rând de câţiva kilometri la punctul vamal Tudora

Șirul de tiruri se întinde pe o distanţă de aproximativ trei kilometri. Şoferii sunt nemulţumiţi şi spun că nu ştiu ce se întâmplă şi nici când vor putea să treacă frontiera. Ei se tem că vor fi nevoiţi să aştepte mai multe zile în vamă şi ar putea suporta pierderi de sute de mii de lei.

Unul dintre șoferi a spus că este neplăcut să stai atât timp la o vamă și nici nu se ştie ce se face pe cealaltă parte, el speră că poate până mâine seara va reuși să treacă. Alți șoferi au spus că au marfă care se alterează, întrucât chiar dacă stă în frigider, are termen de valabilitate care expiră în câteva zile și astfel nu mai pot aştepta mult timp.

Serviciul Vamal al Moldovei dă asigurări că cozile vor dispărea în câteva zile.

Ofiţerul de presă al Serviciului Vamal al Moldovei, Tatiana Bogdana, a declarat că partea ucraineană a informat despre implementarea noilor proceduri de control în regim de testare şi a asigurat că se întreprind măsurile necesare pentru micşorarea timpului de traversare la frontiera moldo-ucraineană.

Potrivit Serviciului Vamal al Moldovei, dacă în zilele obişnuite 120 de maşini trec prin punctul vamal Tudora, atunci ieri numărul acestora a fost de 90.

Timpul.md (D.G.) via publika

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *