Timpul.md

Actualitate 3 Septembrie 2019 | 12:52

Război în Parlamentul britanic. Fostul ministru de Finanţe Philip Hammond: Avem suficiente voturi pentru a-l învinge pe Boris Johnson în lupta pentru Brexit

Alianţa dintre partidele de opoziţie şi rebelii din Partidul Conservator ar trebui să fie suficient de numeroasă pentru a învinge Guvernul condus de Boris Johnson în ceea ce priveşte Brexit, a declarat marţi Philip Hammond, fostul ministru de Finanţe al Marii Britanii, citat de Reuters.

„Cred că ave numerele necesare. Cred că vor fi suficienţi oameni pentru a rezolva această problemă”, a declarat Philip Hammond.

„Mulţi colegi au fost enervaţi de acţiunile din ultima săptămână.. Cred că este un grup de parlamentari conservatori care consideră că acum este momentul să pună interesele naţionale în faţa oricărei ameninţări personale de carieră”, a adăugat fostul ministru britanic de Finanţe.

Grupul de parlamentari care doresc să oprească producerea unui Brexit fără Acord vor înainta în prima zi de după vacanţa Parlamentului un proiect de lege menit să condiţioneze şi să oprească planul prim-ministrului Boris Johnson.

Boris Johnson a avertizat parlamentarii conservatori că vor fi excluşi din partid dacă votează proiectul de lege înaintat de opoziţie. O sursă guvernamentală a anunţat că prim-ministrul britanic va convoca alegeri anticipate dacă legea propusă trece de Parlament.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus