Timpul.md

Actualitate 4 Decembrie 2016 | 06:00

Reforma administrativă vine cu 30% reduceri de personal

În toate ministerele vor avea loc reduceri de unităţi atunci când va începe reforma administrativă. Reducerile vor viza aproximativ 30% din personal. Aceeaşi legitimitate se va păstra şi la nivel de Guvern. Declaraţia fost făcută într-un interviu pentru Radio Europa Liberă de către secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac, transmite IPN.

Potrivit secretarului, la moment nu există o listă oficializată printr-o hotărâre sau dispoziţie a cuiva cu referinţă la eventuale lichidări, modificări, comasări ale unor instituţii de stat, ministere, agenţii. Valentin Guznac spune că, posibil, există liste de lucru la nivel de prim-ministru, la nivel de persoane care fac parte din cabinetul primului-ministru responsabile de reforma administrativă, dar acestea, chiar dacă există, sunt într-o variantă de lucru, care nu este exclus că vor fi modificate.

„În situaţia în care ar urma să se procedeze la asemenea modificări în structura instituţiilor guvernamentale, în capul mesei se va pune legea, care prevede expres care ar fi paşii, care ar fi acţiunile pentru o eventuală comasare sau lichidare a unor instituţii de stat”, a spus secretarul.

Valentin Guznac susţine că la moment există o hotărâre de Guvern care prevede reforma Cancelariei de stat, paşii necesari conform prevederilor legale au fost făcuţi, oamenii care activează sunt preavizaţi cu referinţă la eventuala disponibilizare. „La etapa aceasta nu se conţine în hotărârea de guvern prevederi care ar ţine de modificările respective din cadrul unor structuri din subordinea Cancelariei de stat, dar asta nu înseamnă că nu ne vom mişca pe această dimensiune. Este important să facem paşii consecvent, adică sa facem primul pas – vorbim de reforma Cancelariei, în continuare va veni reforma Guvernului, aşa cum a fost declarat şi de către domnul prim-ministru şi aşa cum prevede, de fapt, şi strategia de reformă a administraţiei publice”, spune secretarul general adjunct al Guvernului.

Până la finele lunii decembrie, trebuie să finalizată procedura de reformă a Cancelariei de Stat şi, conform strategiei, chiar începând cu luna ianuarie se va merge pe calea reformei Guvernului şi a autorităţilor publice centrale. 

IPN

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus