Timpul.md

Actualitate 25 Iunie 2020 | 23:56

Renato Usatîi este anunţat în căutare în Federaţia Rusă

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, susţine că a fost anunţat în căutare în Federaţia Rusă. Politicianul a comunicat că, săptămâna viitoare, autorităţile ruse urmează să-l anunţe şi în căutare internaţională, prin intermediul INTERPOL.

Renato Usatîi afirmă că atât dosarul penal deschis pe numele lui în Federaţia Rusă, cât şi procesul de anunţare în căutare ar fi iniţiate la iniţiativa lui Igor Dodon, prin intermediul fiului procurorului general al Federaţiei Ruse, Igor Ceaika.

Renato Usatîi consideră că prin aceste acţiuni se încearcă neadmiterea sa la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, dar şi la eventualele alegeri parlamentare anticipate.

Amintim că Renato Usatîi a fost pus sub acuzare vineri, 24 aprilie, de către anchetatorii din Federaţia Rusă. Politicianul este acuzat că a făcut parte dintr-o grupare criminală care s-a ocupat cu „operaţiuni valutare ilegale”.

Anteiror, Renato Usatîi a declarat, la emisiunea Cotidianul Live, că dosarul penal deschis pe numele său în Rusia este fabricat la insistenţa lui Igor Dodon, care ar fi discutat acest subiect „cu oameni foarte influenţi” din Rusia. Usatîi spune că este o aberaţie că dânsul ar fi putut spăla circa 16 miliarde de dolari.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus