Timpul.md

Actualitate 16 Octombrie 2018 | 16:03

Reputat economist din Belarus: Starea economiei moldoveneşti este mai bună decât în Belarus, Ucraina sau Rusia

Starea economiei moldoveneşti este mai bună decât în Belarus, Ucraina sau Rusia. Opinia aparţine economistului belarus Vadim Iosub, analist superior al companiei de brokeraj Alpari, una din cele mai importante instituţii de profil din Rusia.

Vadim Iosub a făcut această declaraţie optimistă o intalnire cu un grup de oameni de afaceri moldoveni, organizata de businessmanul şi jurnalistul de la Chişinău, Pavel Zingan.

“Eu am analizat datele privind starea economiei moldoveneşti. Sunt chiar foarte bune, în comparaţie cu vecinii – Belarus, Ucraina Rusia”, a spus Vadim Iosub.

Acesta a trecut în revistă câţiva parametri care relevărevigorarea economiei Moldovei. “Exportul de mărfuri a crescut în ultima perioadă cu 30 la sută. În primele opt luni ale anului 2018 volumul exporturilor a constituit 1 miliard 753 de milioane de dolari”, a spus expertul.

“Acumulările la buget au crescut cu 15,4 procente, cu 3,7 miliarde de lei mai mult decât în perioada similar a anului 2017. Se derulează cu succes reforma fiscală. Fondul Monetar Internaţional a îmbunătăţit prognozele privind creşterea economică a Moldovei. În 2018, creşterea economică va constitui 3,8, iar inflaţia 3,6 procente. Pentru comparaţie – în Rusia creşterea economică este de doar 1,8 la sută”, a mai spus economistul citat.

Sursa: http://evenimentul.md/
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus