Timpul.md

Culinar.md 4 Martie 2021 | 07:05

Reţete cu ouă fierte

Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaţia omului din cele mai vechi timpuri, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului cât şi gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa. Reţeta cu ouă fierte: Ouă umplute  Ouăle umplute sunt cel mai simplu preparat pe baza de ouă fierte. Trebuie decojite, tăiate în două, scos gălbenuşul şi pus într-un vas. Amestecaţi cu pate de pui, sare, piper, puţină maioneză şi pentru a nu fi foarte grele, fierbeţi 2 cartofi şi faceţi un mic piure pe care îl puteţi adaugă peste gălbenuş, amestecaţi mai apoi bine. Umpleţi jumătăţile de ou cu această compoziţie şi deasupra ornaţi cu maioneză.

 Salată orientală

300 g bacon sau costiţă afumată
8 cartofi
1-2 cepe
3 ouă fierte
1 roşie tăiată cubuleţe
măsline
sare
piper
ulei
oţetMod de preparare:
Fierbeţi cartofii în coajă, când sunt gata îi decojiti şi îi tăiaţi cuburi, apoi tocaţi ceapă, tăiaţi măslinele şi baconul în funcţie de preferinţe, adăugaţi-le pe toate într-un vas şi amestecaţi uşor să îşi menţină formă. Condimentati bine şi adăugaţi ouăle şi roşiile tăiate după gust. Opţional puteţi adaugă şi puţină maioneză.

 Cartofi franţuzeşti

1 kg cartofi roşii
300 g brânză telemea de oaie
6 ouă, 3 fierte şi 3 crude
100 g unt
100 g caşcaval
100 ml smântână

Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă şi mai apoi jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu ajutorul unui mixer. Într-o tavă bine unsă cu unt se aşează primul străd de rondele, peste care se adaugă piureul amestecat cu brânză rasă de oaie şi ouăle crude. Cele trei ouă fierte (puteţi folosi şi cantităţi mai mari) se taie rondele şi se aşează deasupra, apoi veniţi cu ultimul strat de cartofi rondele.


 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus