Sport

Riske – Halep 3-6, 6-3, 2-6! Sportiva noastră s-a calificat în turul doi, la Beijing, după un meci dificil

Halep a doua favorită a competiţiei, a reuşit să se impună după două ore şi 13 minute în faţa unei adversare de 27 de ani, care ocupă locul 51 în ierarhia mondială.

Simona a câştigat primul game al întâlnirii, dar apoi jocul său a suferit şi Riske s-a desprins la 3-1. Halep şi-a găsit ritmul încet-încet şi a dominat a doua parte a setului inaugural, pe care şi l-a adjudecat cu 6-3, după cinci game-uri consecutive.

Halep a început slab actul al doilea şi a fost condusă cu 3-0, iar apoi Riske a reuşit să îşi conserve avantajul creat, impunându-se cu 6-3.

În decisiv, Halep a început mai atentă şi a reuşit să se desprindă la 3-0, scor la care a urmat o uşoară relaxare, ce i-a permis americancei să facă break şi să se apropie la 3-2. Halep s-a consultat cu antrenorul Andrei Pavel şi sfaturile au dat roade, pentru că nu a mai cedat niciun game până la final, câştigând setul al treilea cu 6-2.

Halep a avut 3 aşi, a făcut 4 duble greşeli, a reuşit 24 de lovituri direct câştigătoare şi a comis nu mai puţin de 40 de erori neforţate. Riske a avut un as, a comis 8 duble greşeli, a realizat 12 winners şi a adunat 36 de erori neprovocate.

Halep se impusese şi în primul joc cu Riske, în 2015, în turul al doilea la Roma, cu 6-3, 6-0.

Românca şi-a asigurat un cec de 34.744 dolari şi 65 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu învingătoarea dintre Eugenie Bouchard (Canada) şi Magdalena Rybarikova (Slovacia). La ediţia de anul trecut de la Beijing, Halep s-a oprit în optimile de finală.

Tot sâmbătă, Sorana Cîrstea a învins-o pe germanca Mona Barthel în primul tur, cu 7-6 (4), 6-1. Pe tabloul principal de simplu se mai află Monica Niculescu, ea urmând să joace contra britanicei Johanna Konta, cap de serie numărul şase.

La dublu, Sorana Cîrstea şi letona Jelena Ostapenko vor juca în primul tur cu perechea româno-taiwaneză Monica Niculescu/Su-Wei Hsieh. Raluca Olaru face pereche cu ucraineanca Liudmila Kicenok, iar în primul tur vor înfrunta cuplul Kristina Mladenovic (Franţa)/Anastasia Pavliucenkova (Rusia).

digisport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *