Politică

RM nu este o sperietoare pentru Uniunea Europeana

Romania se va bate ca R. Moldova si Uniunea Europeana (UE) sa incheie un acord de asociere care sa permita, ulterior, inceperea procesului de aderare a tarii noastre la comunitatea europeana. O declaratie in acest sens a facut, ieri, in cadrul unei conferinte de presa Titus Corlatean, presedintele Comisiei pentru relatii externe a Senatului Romaniei, aflat in vizita la Chisinau.

Oficialul roman a mai spus ca statul vecin va face lobby pentru R. Moldova la Bruxelles, in vederea liberalizarii regimului de vize, referindu-se, inainte de toate, la eliminarea conditiei potrivit careia moldovenii au nevoie de 500 de euro pentru a vizita Romania. „Pana in prezent europenii nu aveau o garantie ca aici, la Chisinau, reformele vor fi primordiale. Dupa schimbarea clasei politice, atitudinea s-a schimbat, iar RM nu reprezinta, in niciun caz, o „sperietoare” pentru Europa in ceea ce priveste cresterea numarului de persoane care vor lua cu asalt Occidentul”, a precizat Corlatean. Discutiile oficiale, insa, vor incepe nu mai devreme de luna octombrie, cand se va definitiva structura Comisiei Europene in format nou.

Totodata, reprezentantul Senatului Romaniei, impreuna cu presedintele Comisiei parlamentare pentru politica externa si integrare europeana de la Chisinau, Igor Corman, au dat asigurari ca una dintre primele prioritati ale noului guvern de la Chisinau va fi semnarea Conventiei privind micul trafic la frontiera.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *