Sport

Roman Pilipciuik a plecat din nou de la Dacia

Desi formatia „lupilor galbeni”, la a carei timona se afla, a invins pe debutanta Sfantul Gheorghe Suruceni cu scorul de 1-0, in ultimul meci disputat in Campionatul R. Moldova, antrenorul ucrainean Roman Pilipciuk si-a anuntat demisia revenind imediat in orasul Donetk, de unde sosise la Chisinau acum un an.

„Vreau sa le multumesc tuturor celor care au lucrat cu mine, jucatorilor, staffului tehnic, tuturor celor care m-au ajutat. Eu plec, si aceasta e ultima mea conferinta de presa, ultimul meci. Jucatorii au stiut acest lucru. Eu inteleg cat de greu le-a fost sa-si stapaneasca emotiile, dar sunt bucuros ca au reusit. Vreau sa le doresc lor si conducerii sa inainteze spre castigarea titlului, sa tinda spre accederea in Europa League, spre obtinerea Cupei RM. Cred ca oamenii care conduc in acest moment „Dacia” vor obtine rezultatele dorite de ei. Iar obiectivele sunt mari”, a remarcat ex-antrenorul la ultima conferinta de presa pe care a sustinut-o in RM. „M-am sfatuit cu familia si am luat aceasta hotarare. Plec acasa”, a adaugat ucraineanul, care a mai activat in calitate de antrenor-selectioner la echipa Metallurg Donetk, apoi a lucrat in stafful tehnic al echipelor Krivbas Krivoi Rog si Zarea Lugansk (toate Ucraina), iar in 2008 a fost antrenor secund la Sinnik Iaroslavl, Rusia.

Conform site-ului oficial al vicecampioanei RM, dupa plecarea fostului tehnician Roman Pilipciuk de la timona echipei „dacilor”, moldoveanul Sergiu Botnaras va indeplini temporar functia de antrenor principal. Ex-goalkeeperul a mai activat in calitate de antrenor principal la Politehnica Chisinau. Botnaras este la Dacia Chisinau din anul 2009, pana in prezent activand in calitate de antrenor de portari.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *