Timpul.md

Ultima oră 26 Iunie 2013 | 16:54

Romania a ocupat primul loc la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru juniori

Romania a ocupat primul loc la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori, potrivit clasamentului neoficial realizat in fiecare an dupa acest eveniment, a anuntat Ministerul Educatiei printr-un comunicat remis HotNews.ro.

 Laurentiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a la Colegiul National "Alexandru Lahovari" din Ramnicu Valcea) si Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti) au obtinut medalii de aur, la fel ca la Balcaniada de anul trecut. In plus, Laurentiu Ioan Ploscaru s-a clasat si de aceasta data pe primul loc, la individual, cu punctaj maxim.

In perioada 21 - 26 iunie 2013, in Antalya, Turcia, s-a desfasurat a XVII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori. Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate in zona balcanica.

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut sase medalii, dintre care doua de aur si patru de argint. Medaliile de aur au fost obtinute de Laurentiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a la Colegiul National "Alexandru Lahovari" din Ramnicu Valcea) si de Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti).

Cei doi olimpici au repetat performanta de anul trecut, cand au fost laureati tot cu aur, in Grecia. In plus, Laurentiu Ioan Ploscaru s-a clasat si de aceasta data pe primul loc, la individual, cu punctaj maxim.

Medaliile de argint au revenit urmatorilor elevi: Andrei Pasa (clasa a VIII-a la Colegiul National din Iasi), Filip Ion (clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti), Cristian Teleanu (clasa a IX-a la Liceul Teoretic "Ovidiu" din Constanta) si Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti).
 
hotnews.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus