CSI / Rusia

Ruşii „patrioţi” cer distrugerea articolelor de îmbrăcăminte din UE şi SUA

Propunerea vine din partea şefului Asociaţiei Textiliştilor din Rusia (ATR), Samil Ildarov, care a adresat o cerere preşedintelui Vladimir Putin.

Ildarov propune să se distrugă produsele textile de contrabandă reţinută la frontieră sau găsită pe teritoriul Rusiei. El afirmă că principalul tip de contrabandă în Rusia îl reprezintă importul ilegal de jachete, geci şi blugi.

În opinia lui Ildarov, distrugerea produselor textile de contrabandă va fi benefică pentru companiile autohtone, care sunt în măsură să producă produse competitive.

Printre altele, Ildarov propune impunerea unei interdicţii la achiziţionarea de textile importate pentru companiile de stat, inclusiv achiziţionarea de textile tehnice.

Sâmbătă trecută, ATR a trimis o scrisoare lui Puţin cu propunerea de încetare a furnizării de produse textile din Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, din cauza sancţiunilor impuse anterior.

„În ultimii 14 ani, ponderea industriei textile ruse în produsul intern brut al Rusiei a scăzut de 30 de ori – de la 12% la 0,4%. Ne aşteptăm că restricţiile la import vor încuraja accesul pe piaţă internă rusă a unor produse locale să va încuraja companiile occidentale să deschidă fabrici în Federaţia Rusă „, – se arată în scrisoare ATR.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *