Actualitate

S-a deschis târgul de Crăciun din Berlin. 12 oameni au murit acolo, anul trecut, în urma unui atac terorist

Pe de altă parte, chiar ieri, un sirian aparent în stare de ebrietate a rănit 6 pietoni într-un oraș din nordul Germaniei, iar poliția încă nu a stabilit dacă a făcut-o intenționat sau nu.

În Breitscheidplatz, se făceau ieri ultimele pregătiri pentru deschiderea Târgului de Crăciun. Este locul unde, anul trecut, în 19 decembrie, un tunisian căruia i se respinsese cererea de azil a intrat cu un camion furat în mulțimea adunată la târg. Flori, lumanări și fotografiile victimelor sunt incă acolo, iar la exact un an de la atentat, va fi dezvelit un monument din bronz.

Peste un milion de oameni sunt așteptați la acest târg în următoarele săptămani. Autoritățile au anunțat o prezență sporită a forțelor de ordine, dar au refuzat să detalieze măsurile de securitate luate anul acesta.

“Blocurile de beton din jurul Târgului de Crăciun garantează o minimă protecție. Pe de altă parte, ele servesc și ca să calmeze temerile. Sigur că rămanem vulnerabili, ca societate și ca oameni”, a transmis Dirk Schipper-Kruse, șeful poliției din Berlin.

Blocurile de beton care vor înconjura târgul sunt vizibile, deși organizatorii le împodobesc cu brazi. Nu toată lumea e convinsă însă că vor folosi la ceva.

Comercianții vor fi prezenți în număr la fel de mare ca în alți ani. Au fost însă nevoiți să plătească taxe de participare cu 20% mai mari, pentru a acoperi costul măsurilor de securitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *