Timpul.md

Actualitate 16 Octombrie 2018 | 16:57

Schismă în ortodoxie: Preşedintele Republicii Moldova propune organizarea unui Sinod la Chişinău

După ce Biserica Ortodoxă Rusă a rupt relaţiile cu Patriarhul de la Constantinopol, Igor Dodon a postat un mesaj doar în limba rusă pe facebook în care îşi exprimă îngrijorarea. Dodon spune că Republica Moldova a fost şi este o ţară ortodoxă şi că va găşi o soluţie pentru a rezolva această situaţie.

Preşedintele a declarat că susţine pe deplin iniţiativa de a convoca un consiliu pan-ortodox în Republica Moldova. "Eveniment sprijinit de cercurile largi de clerici şi laici ai Bisericilor Ortodoxe din Rusia, Serbia, Bulgaria, Polonia, Alexandria, Ierusalim şi Biserica Ortodoxă din America, pentru rezolvarea uneia dintre cele mai mari probleme din istorie Ortodoxiei", scrie Dodon.

"Republica Moldova poate deveni o platformă pentru întâlnirile între toţi conducătorii bisericilor locale în această perioadă extrem de importantă. Sunt încrezător că împreună putem găsi modalităţi de a rezolva această situaţie dificilă."

Preşedintele Igor Dodon nu va mai putea merge pe muntele Athos pentru a se ruga, după ce Biserica Ortodoxă Rusă a rupt relaţiile cu Patriarhul de la Constantinopol. Acest fapt îi vizează şi pe enoriaşii din Republica Moldova, întrucât Mitropolitia noastră se află sub juristicţia Patriarhiei de la Moscova.

În ultimii doi ani, preşedintele Dodon a mers de mai multe ori pe muntele Athos.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus