Actualitate

Şcolile militare din SUA aşteaptă înscrieri din Rep. Moldova

Dosarele pot fi depuse la Direcţia management resurse umane (DMRU) a Ministerului Apărării până la data de 4 noiembrie 2016, se precizează într-un comunicat de presă.

Potrivit maiorului Roman Natraşevschi din cadrul DMRU, la concursul de admitere pot participa bărbaţi şi femei cu vârsta cuprinsă între 17 şi 23 de ani neîmpliniţi la data de 1 iulie 2017, absolvenţi de liceu, colegiu sau universitate.

Sursa citată a adăugat că o condiţie obligatorie o constituie cunoaşterea limbii engleze. Astfel, candidaţii vor susţine Testul de cunoaştere a limbii engleze TOEFL şi Testul de Aptitudini Şcolare (SAT) sau American College Test (ACT).

Totodată, candidaţii vor susţine probe la pregătirea fizică. Testarea, care va fi efectuată de Ministerul Apărării, în comun cu Ambasada SUA la Chişinău, va cuprinde aruncarea mingii de baschet, tracţiuni la bara fixă, alergarea tip suveică, ridicarea trunchiului, flotări, alergarea 1 milă (1,60 km).

Durata studiilor la instituţiile militare de învăţământ superior din SUA este de patru ani, iar cheltuielile de şcolarizare sunt acoperite integral de Guvernul american.

Informaţii suplimentare cu privire la admiterea în Academia Forţelor Aeriene şi Academia Militară „West Point” din SUA pot fi obţinute contactând reprezentantul Direcţiei management resurse umane a Ministerului Apărării la numerele de telefon: +373-0-22-252210 sau +373-0-22-252173, e-mail: roman.natrasevschi@army.md, dmru@army.md. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *