Ultima oră

Semnificaţia culorilor în feng shui

Iată ce semnificaţie au culorile în feng shui.

1. Roşu – element de foc: Pasiune, curaj, romantism
Roşul este cea mai puternică culoare din feng shui şi reprezintă elementul foc. Roşul vibrant aduce în casă energie, bucurie, creşte energia şi dorinţa sexuală. În tradiţia chineză, roşul este simbolul norocului, al fericirii, în India – este culoarea nunţii, simbolul romantismului şi al dragostei, iar în cultură occidentală, roşul înseamnă curaj şi pasiune.

2. Galben – element de pământ: Fericire, veselie, impinire
În feng shui, galbenul este culoarea soarelui, este simbolul veseliei şi aduce lumina în casă sau în biroul tău. Galbenul aduce energie pozitivă şi poate fi folosit atât în bucătărie, cât şi în sufragerie sau în camera copiilor. Fie că e galben floarea soarelui sau galben păi, această culoare are aceleaşi beneficii energetice.

3. Albastru – element de apă: Calm, linişte, pace
Ai o varietate largă de culori din care poţi alege, de la albastrul cerului, la albastru indigo. Toate înseamnă înţelepciune, calm, linişte şi pace. Poţi vopsi în albastru peretele de Est (pentru sănătate), de Sud (bani), Nord (carieră).

4. Verde – element de lemn: Vibraţie, sănătate, dezvoltare
În feng shui, verdele este culoarea reînnoirii, a regenerării şi a energiei revigorante. Verdele este culoarea vindecării, echilibrează întreg organismul cu vibraţia naturii. Pentru a maximiza efectele pozitive ale energiei culorii verzi trebuie să foloseşti cât mai multe nuanţe de verde.

5. Portocaliu – element de foc: Deschidere, optimism, socializare
Dacă crezi despre roşu că este prea intens pentru casă sau biroul tău, atunci poţi opta pentru portocaliu. Este o culoare “socială”, necesară în feng shui pentru a promova comunicarea deschisă, socializarea, căldură.

6. Mov – element de foc: Mister, nobleţe, elegant
Specialiştii în feng shui recomandă utilizarea cu precauţie a culorii mov. Fiind o culoarea foarte puternică şi vibrant, este indicat să o foloseşti mai degrabă în obiecte de decor (perne, covor, tablouri) şi mai puţin în vopsirea pereţilor. Movul este recomandat pentru camerele de meditaţie.

7. Roz – element de foc: Blândeţe, dragoste, linişte
Rozul este culoarea universală a dragostei şi este folosită în feng shui pentru a linişti atmosfera în orice spaţiu. Rozul are o vibraţie delicată, liniştitoare, care poate fi folosită atât în dormitor, cât şi în baie.

8. Gri – element de metal: Claritate, detaşare, neutralitate
De multe ori spunem despre gri că este o culoarea plictisitoare, însă în feng shui este foarte sofisticată. Ea aduce o energie aparte în orice încăpere, aşa că trebuie folosită cu grijă. Pot beneficia din plin de culoarea gri pereţii de Vest (creativitate), Nord Vest (ajutor din partea oamenilor) şi Nord (carieră).

9. Negru – element de apă: Infinit, necunoscut, absorbţie
Culorea nopţii, a apelor adânci şi a vidului universal, negrul aduce în feng shui putere şi delimitări stricte. Nu este indicat să foloseşti negru în sud (unde trebuie element de foc), în camerele copiilor, la intrarea în casă, în bucătărie şi în sufragerie.

10. Alb – element de metal: Inocenţa, prospeţime, începuturi
În feng shui, albul este culoarea purităţii, a inocenţei, care – de altfel – conţine toate celelalte culori. Aşa se şi explică energia vibrantă a unui loc în totalitate alb.

11. Maro – element de lemn: Putere, stabilitate, energie
Culoarea maro este foarte populară în ultima vreme, că element de feng shui. Ea are o energie aparte, asociată cu puterea, stabilitatea şi energia vibrantă. Poţi folosi maroul pe Est (sănătate), Sud-est (bani), Sud (faima).
 
Sursa: sfatulpartintilor.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *