Timpul Local

Serghei Orlov: Fara ORANGE nu ar fi posibil un asemenea festival

Editia a X-a jubiliara a Festivalului de Muzica „Faces of Friends” si-a inchis portile, insa aroma celor trei zile inca mai este vie. Succesul mare al organizatorilor, impreuna cu partenerul general ORANGE, au reusit performanta sa ne daruiasca un festival de nivel european. In exclusivitate pentru TIMPUL, Serghei Orlov, directorul festivalului „Faces of Friends”, a acordat un interviu.

– Ce impresii ati cules de la Festivalul de muzica „Faces of Friends”? Cum a evoluat evenimentul fata de anii precedenti?
– 10000 de spectatori in culmea fericirii in cele trei zile de festival – este succesul nostru! Surpriza mare a editiei din anul acesta a fost participarea unor vedete, precum Dan Balan, Zdob si Zdub, Natalia Barbu, Olia Tira & Alex Calancea Band. Acestea sunt doar cateva dintre numele grele care au fost la Cahul si care duc faima oricarui festival european! Acesti mari oaspeti, precum si alte numeroase trupe si interpreti deosebiti au evoluat live pe o scena exceptionala, in conditiile unui show modern – lumina si sunet de cea mai buna calitate.

Aceste „ingrediente” ne-au fost oferite de Compania „Bisconcert”. Concursul tinerilor interpreti a fost unul pe masura nivelului festivalului. Noaptea de jazz a devenit poate cea mai asteptata la „Faces of Friends”. A fost o fericire sa ne reintalnim cu muzica lui Visotki, cu ajutorul lui Roman Iagupov, sa le admiram pe Tania Cerga si Natalia Barbu interpretand jazz. Olia Tira a avut toata lumea la picioare, cantand o piesa braziliana in portugheza! Aceste spectacole au fost live, suta la suta, sub acompaniamentul minunatei orchestre „Alex Calancea Band”! Imaginati-va, toate acestea s-au produs noaptea, intr-o padure de pini, la un foc romantic, intr-o atmosfera de nedescris…


– La cei zece ani de la infiintare, festivalul de la Cahul e indragit in Romania, Ucraina, Rusia si nu numai. Cum v-a reusit aceasta performanta?

– Anul acesta s-a desfasurat editia a X-a „Faces of Friends”, insa festivalul are deja 13 ani! Primele editii le organizam o data la doi ani, insa din 2004, dupa ce ORANGE a devenit partenerul nostru general, reusim in fiecare an sa-l aducem publicului. Mai mult, „Faces of Friends” a devenit un eveniment muzical de importanta internationala. Am investit mult in imaginea noastra, dar intai de toate, am beneficiat de stagii in SUA si in tarile UE, unde am fost la evenimente similare, din care am invatat mult. Si in RM pot fi organizate evenimente de rezonanta europeana ce necesita investitii mari.

La inceput ne-a fost dificil, pentru ca in RM mecenatul inca nu e la „moda”. Totusi, Compania ORANGE ne-a sustinut enorm si ne-a impartasit dragostea pentru arta si frumos. Astfel, din 2004 colaboram in permanenta, impreuna am reusit sa daruim locuitorilor din RM si din alte tari un festival inedit de muzica. Iar cand te sustine o companie precum ORANGE, poti realiza cele mai curajoase proiecte! E binecunoscut faptul ca ORANGE investeste mult in muzica, filantropia este o prioritate pentru operatorul de telefonie mobila in lume. Fara Cornel Durnescu si Valeriu Postica, prietenii nostri care au muncit inca de la inceputuri pentru „Faces of Friends”, nu ne putem imagina festivalul. Este si meritul lor ca evenimentul a devenit unul de nivel european.
 

– Cum veti promova „Faces of Friends” peste hotare si ce surprize ne mai pregatiti?
– Am devenit cunoscuti si ne bucura faptul ca la Cahul vin tot mai multi melomani de peste hotare. Tocmai din Moscova ne-au vizitat tineri ca sa-i vada pe viu pe „Zdubi” sau pe Dan Balan. E o performanta. Dar sa stiti ca ne asteapta si alte surprize, incredibile. Deja suntem si in atentia unor staruri mondiale. Recent, am primit o scrisoare de la Steve Hakket, unul dintre fondatorii trupei „Genesis”, prin care m-a anuntat despre intentia de a ajunge la „Faces of Friends”. Speram ca starul va ajunge la festivalul nostru. Ne promovam foarte bine si, desigur, ne preocupa ce noi schimbari vom mai avea pe la anul. Stim ca toata lumea e curioasa. Indubitabil, impreuna cu ORANGE, „Faces of Friends”, editia 2010, va fi de neuitat, cu staruri internationale si cu nume noi, care ne vor aduce multe bucurii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *