Actualitate

Serviciul Vamal continuă monitorizarea strictă a posturilor vamale de pe perimetrul transnistrean

Vitalie Vrabie le-a mulțumit celor prezenți pentru asigurarea unei bune funcționalități a tuturor celor 18 posturi vamale aflate în aria de responsabilitate, precizând că conducerea Serviciului Vamal va insista în continuare pe manifestarea unei atitudini profesioniste și responsabile în exercitarea atribuțiilor de serviciu. ”În decurs de un an Vama a înregistrat progrese fără precedent, iar realizările înscrise au vizat nu doar sporirea încasărilor și simplificarea procedurilor, dar și majorarea salariilor angajaților sistemului vamal. În această ordine de idei, trebuie să menționez că nivelul salarial al vameșului va continua să crească doar în condițiile în care Vama va continua să-și confirme eficiența.”, a declarat Directorul General al Vămii.

Totodată, Vitalie Vrabie le-a solicitat acestora vigilență sporită în vederea prevenirii și combaterii fraudelor vamale care pot prejudicia bugetul de stat, menționând, în mod special, perimetrul transnistrean unde sunt înregistrate numeroase tentative de eludare a controlului vamal prin ocolirea posturilor vamale interne de control. În acest context, Directorul General al Vămii a reiterat necesitatea intensificării activității echipelor mobile, subdiviziune specializată care efectuează a doua linie de control, astfel încât să fie asigurată o monitorizare permanentă a segmentului respectiv.

Tot ieri, Vitalie Vrabie a efectuat o vizită de lucru la postul vamal Palanca pentru a examina, împreună cu experții PNUD, modalitatea de organizare a controlului vamal în perioada desfășurării lucrărilor de reconstrucție a postului respectiv. Astfel, părțile au evaluat posibilitățile tehnice de construcție și amplasare a unor elemente de infrastructură provizorii, astfel încât să fie asigurată activitatea parțială a postului.

Menționăm că pe parcursul lucrărilor de renovare a postului vamal Palanca, traversarea frontierei va fi autorizată doar pentru autoturisme și microbuze, iar traficul marfar va fi redirecționat prin postul vamal Tudora.

TIMPUL.MD
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *