Actualitate

Sfaturi utile pentru sănătatea ochilor

De asemenea, se recomanda pentru sanatatea ochilor un control oftalmologic o data la doi ani, pentru ca astfel se pot combate bolile descoperite devreme, care, in mod normal, nu ofera niciun simptom timpuriu.

Consumul legumelor cu frunze verzi
Spanac, broccoli, varza sau altele – toate au in componenta doua substante care sunt benefice pentru scaderea sanselor dezvoltarii cataractei. Se recomanda consumul acestora de pana la de doua ori pe zi.

Antioxidantii
Fructe de padure, cirese, prune, portocale – toate ajuta la scaderea prezentei germenilor si ajuta ca sanatatea cristalinului sa fie mentinuta si, in plus, stopeaza dezvoltarea cataractei. Specialistii recomanda consumul a celor putin doua portii in fiecare zi.

Multivitamine

Conform studiilor recente, s-a descoperit ca cei care consuma suplimente cu vitamine precum C, E sau minerale au mai putine sanse sa dezvolte boli oculare, iar persoanele care consuma vitaminele B6 si B12 pot amana inceputul cataractei.

Omega-3
Este cunoscut faptul ca acizii grasi Omega-3 sunt foarte recomandati pentru inima, insa s-a demonstrat ca acestia pot ajuta la stoparea senzatiei de ochi uscati si chiar pot preveni cataracta.

Morcovi
Morcovii, alaturi de alte legume portocalii au in compozitie betacaroten, care este benefic pentru a pastra sanatatea ochilor…

Ochelari de soare
Razele soarelui influenteaza in mod negativ ochii si chiar ajuta la debutul cataractei, iar pentru a stopa aceste efecte, ochii trebuie protejati de lumina UV. Astfel vor necesari ochelarii de soare care sunt capabili sa opreasca aceste raze daunatoare.

Sursa:yve.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *