Sport

Sheriff si Steaua isi compromit calificarea

Sheriff Tiraspol – Steaua Bucuresti 1-1 (0-0)

Marcatori: Diedhiou (83), respectiv, Toja (87)

Sheriff: Namasco, Mamah, Tarhnishvili, Da Costa, Rodriguez, Rouamba, Arbanas, Balima, Erohin, Volkov (Diedhiou, 76), Franca (Kuciuk, 87). Antrenor: Leonid Kuciuk

Steaua: Zapata, Baciu, Ghionea, Rada, Nicolita, Bicfalvi, Toja, Szekely (Petre Marin, 20), Tanase (Andrei Ionescu, 65), Surdu, Stancu (Kapetanos, 54). Antrenor: Mihai Stoichita

Avertismente: Rouamba (80), Rodriguez (81) (ambii Sheriff), respectiv, Bicfalvi (27), Surdu (89)

Arbitru: Tommy Skjerven (Norvegia)

Stadion: „Sheriff” (Tiraspol); 8.500 de spectatori

Partida de la Tiraspol dintre Sheriff si Steaua (Bucuresti) a fost cel mai asteptat eveniment fotbalistic al anului in republica noastra. Faptul ca acest meci era inclus in programul penultimei etape din grupa H a turneului Europa League a sporit si mai mult importanta jocului, deoarece el avea un rol decisiv in stabilirea echipelor calificate in primavara europeana. In saptamana dinaintea meciului, prin intermediul forumurilor internet si prin barurile sportive, „armatele” de fani ale celor doua echipe (cele mai numeroase din republica) incercau sa pronosticheze victoria unei sau altei formatii. Foarte putini insa au contat pe o remiza care, de fapt, anuleaza toate sansele de calificare ale celor doua echipe.

Constient de faptul ca doar victoria poate oferi sanse la o salvare a actualului sezon pe plan international, timonierul oaspetilor a inceput partida cu trei atacanti: Tanase, Surdu si Stancu, deschizand astfel mai mult spatiu liber in faza defensiva. Prima repriza a fost una extrem de slaba, cele doua echipe au jucat in spatiul de 70 de metri, dintre careurile din fata portilor, singurele „ocazii” venind din suturi de la mare distanta, dar si departe de buturile aparate de goalkeeperii Namasco si Zapata. S-au mai inviorat putin spectatorii in minutul de prelungire, cand ambele formatii au trecut pe langa deschiderea tabelei. Mai intai, sarbul Volkov de la Sheriff a scapat singur pe extrema dreapta, insa Zapata a plonjat si a retinut balonul, iar la faza imediat urmatoare, Bogdan Stancu a trimis milimetric pe langa poarta gazdelor, cu o lovitura de cap din cinci metri.

Ritmul jocului din mitanul secund a fost total opus celui din prima parte a jocului. Grecul Pantelis Kapetanos, intrat in minutul 54, in locul lui Bogdan Stancu, a ratat cea mai mare ocazie de gol de pana in acel moment, trimitand balonul in transversala de la opt metri! Finalul de meci a fost incandescent, gazdele au deschis scorul dupa o gafa de copil a columbianului Zapata, iar dupa numai patru minute, conationalul acestuia, Toja, a reusit egalarea pentru Steaua. In final de meci, stelistul Petre Marin a fost eliminat in urma unui fault in postura de ultim aparator, dupa ce campioana R. Moldova a scapat pe un contraatac extrem de periculos.

In celalalt meci al grupei, olandezii de la Twente au cedat pe teren propriu in meciul cu Fenerbahce (0-1), scor care mai ofera echipei din Tiraspol o sansa de a „prinde” primavara europeana. Pentru a se califica in play-off-ul competitiei, Sheriff trebuie sa bata pe Fenerbahce in Turcia, iar Steaua sa obtina cel putin un egal in meciul de pe „Ghencea” cu Twente.

Clasamentul dupa etapa a 5-a:

1. Fenerbahce 12 p.
2. Twente 7 p.
3. Sheriff 5 p.
4. Steaua 3 p.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *