Externe

Siria: Depozite de arme, distruse în urma raidurilor franceze la Raqa

„Au fost cel puțin 36 de explozii în cursul serii la Raqa, unele provocate de atacuri aeriene, altele de explozibili”, a indicat agenției franceze de presă Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, organizație neguvernamentală siriană cu sediul la Londra care dispune de o rețea de informatori pe întreg teritoriul Siriei.

„Exploziile au zguduit întregul oraș. Au fost raiduri la nord și la sud de Raqa”, a spus el, în opinia căruia exploziile ar putea proveni de la raidurile lansate de avioane de luptă franceze.

Printre țintele vizate, OSDO a menționat „Brigada 17”, o tabără de antrenamente care are și depozite de arme.

Ministerul francez al Apărării a anunțat anterior că zece avioane de vânătoare franceze au lansat 20 de bombe duminică seara în nordul Siriei, distrugând un punct de comandă și o tabără de antrenament al SI.

Gruparea islamistă Statul Islamic a revendicat sâmbătă valul de atentate care a lovit vineri seara Parisul, atentate soldate cu cel puțin 129 de morți și peste 350 de răniți, conform datelor rectificate de către autoritățile sanitare franceze, care au explicat că cei trei răniți care au decedat duminică fuseseră deja incluși în bilanțul anunțat.

Douăsprezece aparate, între care zece avioane de vânătoare, au decolat simultan din Emiratele Arabe Unite (EAU) și din Iordania, unde Franța dispune de șase avioane de tip Rafale și de șase aparate de tip Miraje 2000.

Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *