Timpul.md

Internațional 13 Octombrie 2016 | 07:37

Sirianul suspect de terorism a fost găsit mort în celula sa din Germania

Sirianul Jaber al-Bakr, în vârstă de 22 de ani, arestat luni în Germania în urma suspiciunilor că pregătea un atentat cu bombă la un aeroport, a fost găsit miercuri seara mort în celula sa de la un centru de detenție din Leipzig, transmit agențiile internaționale de presă. Potrivit DPA, el s-ar fi spânzurat.

Informația privind decesul a fost confirmată de ministerul justiției din landul german Saxonia, care declară că a fost vorba de o sinucidere, precizează Reuters. Ministerul va oferi detalii suplimentare în cadrul unei conferințe de presă, joi dimineața.

Potrivit versiunii online a săptămânalului Der Spiegel, suspectul se afla în greva foamei și era supravegheat îndeaproape, din cauza riscului de a se sinucide.

Al-Bakr a fost urmărit de poliție timp de două zile, înainte de a fi predat autorităților de doi conaționali de-ai săi. În locuința sa din Chemnitz au fost găsiți explozivi. Anchetatorii au afirmat că sirianul, sosit în Germania anul trecut, pregătea un atentat similar celor din noiembrie 2015 de la Paris, soldate cu 130 de morți, sau din martie 2016 din Belgia, când au fost uciși 32 de oameni. 

sursa: agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus