Timpul.md

Bună Dimineața 26 Iunie 2013 | 06:40

Site-ul Ministerului Culturii miroase a mucegai

Nu este o glumă. Încercați să accesați site-ul Ministerului Culturii, diriguit până nu de mult de Boris Focșa, iar din 31 mai, preluat de Monica Babuc și vă veți convinge că acesta n-a fost accesat de ani de zile atât de funcționari, cât și de cititori.  

Se vede că interesul față de pagina web a acestor două categorii este direct proporțional, întrucât unele pagini n-au fost accesate și completate din 2009, altele – din 2010. Astfel, la compartimentul edituri de stat, aflăm că director al Editurii „Cartea Moldovei” este Raisa Suveică, în timp ce de ani buni instituția este condusă de Gheorghe Oanță. În fruntea Editurii „Universul” se mai află Constantin Andrei, chiar dacă actualul ei director, este de câțiva ani de zile, Iurie Gabură. Agenția pentru Protecția Proprietății Intelectuale îl are ca șef pe Dorian Roșca, chiar dacă ea este condusă de dr. Lilia Bolocan. La firma editorial-poligrafică „Tipografia Centrală” mai este șef Gheorghe Revencu, deși instituția are demult un alt director - Dinu Sorocovici. Nume demult dispărute cu tot cu plăcuțele de pe ușile birourilor le mai întâlnim și în alte compartimente. Slavă Domnului, că cel al ministrului barem a fost schimbat. Nu ne-am mira deloc, însă, dacă în locul lui ar fi apărut cel al lui Artiom Lazarev de altădată, sau, bunăoară, al lui Anton Constantinov, sau ale altor - evi sau - ovi. 

Să nu se creadă, însă, că site-urile altor ministere sunt mai proaspete, astfel încât ți se creează impresia că la guvern lucrează doar premierul, dacă este în țară și apare la televizor, dereticătoarele, polițiștii de la intrare și cei de la birourile de permise. În rest, funcționarii parcă sunt plecați în veșnică vacanță ori stau la umbră sub draperii.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus