Timpul.md

Economie 21 Martie 2011 | 16:05

Siveco furnizează un sistem IT pentru Primaria Chişinău

Siveco, unul dintre cei mai mari producatori de software din România, implementeaza in cadrul Primariei Chisinau si primariilor de sector din capitala Republicii Moldova solutia Sivadoc, pentru gestionarea electronica a documentelor si a fluxurilor de lucru, a anuntat compania.

Solutia costa 200.000 de dolari (aprox. 140.000 de euro), iar Primaria Chinisau este prima administratie locala din Republica Moldova care implementeaza un sistem de guvernare electronica.

Toate registrele de circulatie a documentatiei din cadrul primariei vor trece in format electronic si vor fi integrate cu site-ul acesteia. Astfel, cetatenii si agentii economici vor putea afla online stadiul cererilor depuse la primarie, in baza numarului de inregistrare.

Primaria Chisinaului foloseste acest sistem incepand din 15 martie, iar proiectul a fost realizat in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, cu asistenta financiara din partea Guvernului Romaniei si Fundatiei Soros-Moldova.

Pana la 1 iunie anul acesta va fi detaliat planul de extindere a sistemului in cadrul tuturor subdiviziunilor Consiliului Municipal Chisinau (unitati, directii si institutii subordonate consiliului).

Siveco Romania a fost infiintata in anul 1992 si se numara printre cei mai importanti integratori de sisteme IT si dezvoltatori de aplicatii software de pe piata locala. Anul trecut, compania a inregistrat afaceri de 259 milioane lei, in crestere cu 20% fata de 2009.

Wall-street.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus