Timpul.md

Actualitate 18 August 2019 | 06:42

Sondaj IDIS Viitorul: Andrei Năstase îl întrece pe Ilan Shor la capitolul încredere

 Igor Dodon este personalitatea politică care se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor Republicii Moldova, fiind urmată de premierul Maia Sandu. 59% dintre moldovenii care au participat nu au încredere in nimeni.

 Cercetarea lansată de IDIS Viitorul „People Watch” măsoară teme de interes public sporit și este al treilea an de când a fost lansată. Chestionarul a fost făcut pe un eșantion de 1 106 persoane în perioada 2 august - 14 august curent cu o marjă de eroare de plus, minus 2,8%.

În cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare anticipate

PSRM ar obține 41,9%,
PAS – 27,3%,
PPDA – 8,7%, iar
PDM – 6,7%.

În urma repartizării mandatelor, socialiștii ar obține 50 de mandate, PAS – 33 de mandate, PPDA – 10 de mandate și PDM – 8 mandate.

Igor Dodon este personalitatea politică care se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor Republicii Moldova, fiind creditat de 9,4% dintre respondenți.

Dodon este urmat de Maia Sandu, susținută de 8,4% din cei intervievați. Pentru Andrei Năstase au votat 2,3%, iar pentru Ilan Shor – 1,9%.

Pe locul cinci s-a plasat fostul premierul Pavel Filip, susținut de 1,6% dintre cei chestionați. 59% dintre moldovenii care au participat la acest sondaj au declarat că nu au încredere în nimeni, iar 13% au refuzat să răspundă.

Peste 50% din moldoveni consideră că actuala coaliție de guvernare dintre Blocul ACUM și PSRM trebuie să guverneze pe întreaga perioada a celor 4 ani de mandat. Un sfert din populație consideră însă că trebuie să se meargă la alegeri anticipate, 25 la sută dintre cei intervievați au spus că nu știu sau nu pot răspunde, potrivit unui sondaj CBS Axa realizat de IDIS Viitorul și citat de site-urile de știri moldovenești.

https://moldova.europalibera.org

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus