Sport

Stadion national fara bani de la UEFA

Presedintele UEFA, Michel Platini, a sosit la mijlocul saptamanii trecute la Chisinau intr-o vizita de lucru. R. Moldova este al treilea stat pe care edilul uniunii continentale de fotbal a vizitat-o in saptamana trecuta, dupa Serbia si Macedonia.Francezul a fost decorat de presedintele republicii, Vladimir Voronin, cu „Ordinul de Onoare”.

Oaspetele a fost extrem de surprins de faptul ca la intalnire a rasunat si imnul francez, Marseilleza. In cadrul conversatiei de la sediul presedintiei a fost abordata si problema viitorului stadion national. Platini a explicat ca UEFA nu poate acoperi cheltuielile pentru ridicarea acestui edificiu. „Noi putem ajuta doar cu sfaturi. Nu suntem in stare sa ajutam la constructia unui stadion in R. Moldova”, a declarat acesta.In cadrul unei intrevederi cu reprezentantii presei, care a avut loc la Hotelul „Leogrand”, Platini a recunoscut ca nu cunoaste nimic despre nationala de fotbal a R. Moldova si nici despre actualul ei antrenor, Igor Dobrovolski.

Platini a exclus varianta ca unu sau doua meciuri din cadrul finalei Campionatului European din 2012 sa se joace in R. Moldova, precizand ca Ucraina a asigurat ca va desfasura turneul la un nivel inalt. In acelasi timp, edilul UEFA a afirmat ca daca capitalele Ucrainei si Poloniei (Kiev si Varsovia) nu vor dispune de stadioane conform cerintelor europene, aceste tari nu vor putea gazdui Europenele din 2012.

Presedintele UEFA ii considera pe brazilianul Pele si olandezul Johan Cruyff cei mai buni jucatori din istoria fotbalului mondial. Referindu-se la fotbalul din Europa de Est, oaspetele francez a elogiat talentul rusului Andrei Arsavin, specificand, totodata, ca exista o generatie talentata de jucatori in fotbalul ceh, romanesc, polonez si ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *