Actualitate

Statele Unite, îngrijorate de intenţiile Moscovei faţă de ţări din regiune. Ce state sunt ”pe linia de foc” a Rusiei

Kerry consideră intervenţia Rusiei în Ucraina drept o posibilă reînnoire a vechii strategii a Moscovei de împărţire a Europei de Est în sfere de influenţă.

El a declarat marţi în faţa unei comisii a Senatului american că Rusia este angajată într-un efort masiv de propagandă pentru a domina alte ţări şi a reaprinde "un joc cu suma zero Est-Vest, care este periculos şi inutil", informează agenţia germană DPA, în pagina electronică.

Intenţiile Rusiei pentru state ca Republica Moldova, Georgia, Serbia, Muntenegru, Letonia şi ţările baltice sunt îngrijorătoare, a afirmat un senator. "Toate sunt pe linia de foc", a răspuns Kerry.

Senatorii Chris Murphy şi Dick Durbin şi-au exprimat sprijinul pentru furnizarea de armament defensiv Ucrainei cât mai curând posibil. "Ucraina este doar vârful icebergului", a subliniat Murphy.

Există preocupări că dezbaterea privind furnizarea de armament Ucrainei eclipsează "proiectul mai mare", a mai spus Murphy, referindu-se la influenţa Rusiei în regiune.

Administraţia americană a oferit antrenament şi echipament militar în valoare de 118 milioane de dolari, dar încă se mai gândeşte dacă să furnizeze armament defensiv forţelor ucrainene, a afirmat Kerry. Ucraina nu trebuie să fie un pion între SUA şi Rusia, ci "ar putea deveni poarta între Est şi Vest", a adăugat el.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *