Actualitate

Studentii basarabeni cer statului romn majorarea numarului de burse

Organizatii ale studentilor basarabeni din Romania cer statului roman sa mareasca numarul de burse pentru tinerii romani din R. Moldova. Mesajul a fost expediat presedintelui Romaniei, Traian Basescu, Guvernului, ministerelor Educatiei si de Externe. In mesaj se spune ca in acest an au fost depuse cele mai multe dosare pentru concursul de admitere. „Tinerii din R. Moldova au dus la schimbarea regimului comunist prin optiunea lor electorala, fiind forta determinanta la protestele din 6-7 aprilie.

Anume tinerii care-si fac studiile in Romania au fost un catalizator al procesului de schimbare a regimului comunist din Basarabia, de aceea consideram ca un numar mai mare de burse este absolut necesar pentru tinerii etnici romani din R. Moldova in vederea unui viitor european pentru tara noastra”, se spune in mesaj.
„Propunem ca locurile ramase vacante de la licee, sa fie redistribuite la universitati pentru a pregati tineri specialisti performanti in domeniile de care R. Moldova are nevoie”, mai noteaza semnatarii.
Mesajul a fost semnat de Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti, Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara, Asociatia Tinerilor Basarabeni din Iasi si Clubul Studentilor Basarabeni si Bucovineni din cadrul Ligii Studentilor din Galati.

Info-Prim Neo

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *