Politică

SUA vor continua să sprijine R. Moldova în reformarea sistemului de securitate

Declarația a fost făcută astăzi de comandantul Comandamentului European al Armatei Statelor Unite ale Americii, generalul Philip M. Breedlove, în cadrul întrevederii cu ministrul Apărării, Anatol Șalaru.

În cadrul întrevederii, generalul Breedlove, aflat în premieră într-o vizită de lucru în țara noastră, a declarat că R. Moldova este un partener de încredere şi poate conta pe sprijinul SUA şi NATO în realizarea obiectivelor pe care şi le-a stabilit. Generalul american a evidențiat rolul Armatei Naţionale în consolidarea păcii şi securității în regiune şi la nivel mondial, prin participarea cu trupe la operațiuni de menținere a păcii alături de militarii americani şi ai altor state.

La rîndul său, ministrul Anatol Șalaru a apreciat contribuția substanțială a Guvernului SUA la reformarea şi modernizarea instituției de apărare din Republica Moldova, prin implementarea unor proiecte prioritare pentru Armata Națională cum ar fi: expertiză în domeniul legislaţiei, sprijin logistic şi instruire în școli militare americane.

Interlocutorii au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor bilaterale în domeniul militar dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, precum și posibilitatea extinderii acestora prin implementarea unor proiecte de interes comun în diferite domenii.

După întrevederea de la Ministerul Apărării, Anatol Şalaru şi Philip Breedlove s-au deplasat la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale, unde au discut cu militarii moldoveni şi americani implicați în exercițiul „JCET-2016”.

La Bulboaca cei doi oficiali se vor familiariza cu procesul de renovare a poligonului, realizată cu susținerea financiară a SUA, în cadrul Inițiativei Operațiuni Globale pentru Pace (GPOI). Cei 1,6 milioane de dolari, destinați proiectului, sînt utilizați pentru dezvoltarea infrastructurii de antrenament al Armatei Naţionale, ceea ce va spori posibilitatea participării Republicii Moldova în operațiuni internaţionale.

Comandantul Comandamentului European al Forțelor Armate ale SUA, generalul Philip M. Breedlove, efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 23-24 martie, în cadrul unui turneu regional.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *