Timpul.md

Sănătate 5 August 2020 | 07:38

Superalimente ale lunii AUGUST pe care e bine sa le consumi

 Din punct de vedere calendaristic, august este ultima luna de vara si aduce pe masa oamenilor o multime de alimente care pot face oricand parte dintr-o dieta sanatoasa.

Iata care sunt superalimentele lunii august pe care ar fi bine sa le consumi:

1. Pepene galben
De ce ne place: o portie contine numai 46 de calorii, plus necesarul unei intregi zile de vitamine A si C. De asemenea, este o sursa foarte buna de potasiu si este plin de apa, sustine nutritionistul Mitzi Dulan.

Cum sa-l savuram: Poate fi consumat crud sau intr-o salata de fructe cu putina branza feta sau menta.



2. Zucchini
De ce ne place: Acest aliment este sarac in calorii si bogat in fibre, vitamine A, C, K si potasiu. „Este un produs care adauga cantitate si substanta dietei tale fara prea multe calorii”, spune Dulan.

Cum sa-l savuram: O leguma cu adevarat versatila, zucchini este gustos atat fript pe gratar, crud cat si fiert. L-ai putea folosi in clatite americane, ca chips-uri sau in lasagna facuta in casa. Poate fi chiar prajit – este mult mai sanatos decat cartofii prajiti.

3. Vinete
De ce ne plac: Sunt o sursa excelenta de vitamine B6 si K si contin si o multime de fibre. Aceste legume au in compozitia lor foarte multi antioxidanti ceea ce inseamna ca sunt benefice pentru sanatatea corpului in general si a inimii si memoriei in special.

Cum sa le savuram: Incearca sa le sotezi, pe gratar sau inabusite in putin ulei. Totodata, vinetele pot fi consumate si sub forma unei salate gustoase.



4. Mure
De ce ne plac: Fructele de padure in general sunt pline de fibre si antioxidanti si contin foarte putine calorii. S-a demonstrat ca un consum de mure incetineste declinul cognitiv, protejeaza inima si scade tensiunea arteriala. Aceste fructe sunt o sursa excelenta de potasiu si vitamine E, C, K, magneziu si fibre.

Cum sa le savuram: Intr-un pahar cu gheata sau sifon sau adauga-le intr-o salata. Totodata, murele pot fi excelente si in prajituri, coapte la cuptor – atentie totusi sa nu consumi prea multe dulciuri.

5. Dovlecei galbeni
De ce ne plac: Inruditi cu zucchini, aceste alimente sunt bogate in fibre, vitamine C si K si potasiu cu foarte putine calorii.

Cum sa ii savuram: Iti poti consuma fripti pe gratar, sub forma de supa sau chiar ca topping pentru pizza. De altfel gratarul este un mijloc excelent pentru a prepara toate legumele, alaturi de putina carne, spune Dulan.








Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus